Podstawa to większe koła, najlepiej 17", bo 16" to juz standardowy rozmiar i dopiero większe powodują, że samochód się wizualnie wyróznia. Druga sprawa to obniżenie zawieszenie, bo Octavia na seryjnym zawieszeniu wygląda tragicznie. Dopiero potem można bawić się w zderzaki, lotki, itp.
Wygląd
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez _tm_Druga sprawa to obniżenie zawieszenie, bo Octavia na seryjnym zawieszeniu wygląda tragicznie.
Obniżona Octavia (np. -35mm) wygląda... inaczej - ani mi się to podoba, ani nie podoba - po prostu inaczej, ale też zwraca uwagę (moją).
Może powyższy pomysł się pytającemu spodoba - podnieść auto pakietem na bezdroża (tuleje)? A propos zauważalności cechy (tak jak np. zderzak od RSa u star200) - wyżej zawieszona ©koda jest zauważana - wszyscy znajomi widzą tą róznicę, i twierdzą, że to na nasze drogi/progi/dziury/koleiny dobry wybór.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eXja mam 4x4 wiec tez wyzsza, z felga 17 od rs (+opony na wyzszym profilu)
Gdyby to nie wpływało na bezpieczeństwo, ani na właściwości trakcyjne, jak i gdyby można było takie coś zamówić/zrobić niedużym kosztem, to ja chcętnie swoją O1 widziałbym jeszcze wyższą - kiedyś nawet pytałem tutaj o możliwość zamontowania jednocześnie dwóch pakietów na bezdroża, czyli np. po dwie tuleje *2cm z przodu i odpowiednio wyższe zawieszenie tyłu. Niestety okazało się to neimożliwe. A koła... nie mam pieniędzy na felgi 17, a przyznaję, że to co jest prezentowane na zdjęciach kolegów z forum wygląda świetnie. Czyli Twoje auto też by mi się podobało (wyższe zawieszenie i jeszcze duże felgi i jeszcze wysoki profil opony).
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez satootGdyby to nie wpływało na bezpieczeństwo, ani na właściwości trakcyjne, jak i gdyby można było takie coś zamówić/zrobić niedużym kosztem, to ja chcętnie swoją O1 widziałbym jeszcze wyższą - kiedyś nawet pytałem tutaj o możliwość zamontowania jednocześnie dwóch pakietów na bezdroża, czyli np. po dwie tuleje *2cm z przodu i odpowiednio wyższe zawieszenie tyłu. Niestety okazało się to neimożliwe.
Komentarz
-
Re: Wygląd
Zamieszczone przez roLLoMam pytanie co da się zrobić w O1 z wyglądem zewnętrznym w niedużej cenie?? Prosiłbym o jakies sugestie.
BRA.
Zmieniasz diametralnie wygląd samochodu. Czarne BRA na przodzie w zależności od koloru całego auta może wyglądać bardzo ciekawie.
Poszukaj zdjęć samochodu Kubanczyka, własnie z BRA.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eXsatoot, juz ci rzucam zdjeciami. jak dla mnie faktycznie przydalo by sie jeszcze 1-2cm podniesc do gory
I ładne felgi.
Ja mam nadwozie zwykłe, nie kombi, czarny lakier.
Luki w nadkolach podobnej wielkości, tylko troszkę mniej efektownie to wygląda, bo mam felgi stalowe 15 cali - optycznie jest za wysoka guma.
Jak będzie cieplej, to w końcu umyję samochód, i może wtedy nie musząc się brudasa wstydzić zrobię zdjęcie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123potem druga połaowa sukcesu czyli- porządne mycie podwójne woskowanie nabłyszczacz do opon i plastików i fura jak ta lala :serduszka: :serduszka:
eX, tryśnij listwy pod kolor-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Arek, ladnie to wyglada u ciebie (listwy) i podobaja mi sie lampy z tylu. ALE ..za duzo bawie sie przy bagazniku zeby tylna listwe lakierowac
a lakiertowanie bocznych i przedniej bezsens, ojciec ma srebrnego LB ma lakierowane listwy i jakos mi sie to nie widzi, nie u nas na osiedlu
zreszta dojezdzic octa 2 miesiace i odbierac nowe bedetakze wiecej nic sie nie zmieni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eXArek, ladnie to wyglada u ciebie (listwy) i podobaja mi sie lampy z tyludzięki
Zamieszczone przez eXza duzo bawie sie przy bagazniku zeby tylna listwe lakierowacja też bagażnika często używam,jest folia FoliaTeca czy jak go zwał którą sie nakleja na tylną listwę,koszt ok 20zł,już 2 lata mam i jeszcze sie trzyma ale chyba w tym roku wymienię tak dla lepszego samopoczucia
Zamieszczone przez eXzreszta dojezdzic octa 2 miesiace i odbierac nowe bede-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz